The Brand Flip

Proč je tahle knížka na našem seznamu? 

Jak se k nám knížka dostala a proč jsme ji otevřeli? Proč je pro nás důležitá z dnešního pohledu? Komu ji doporučujeme a komu ne?  

THE BRAND FLIP

Marty Neumeier 

ANFAS, 2016 

10 nejvýznamnějších myšlenek z této knížky:

1. Zákazníci rozhodují o budoucnosti značek - V nové éře je klíčové pochopit, že o úspěchu a směřování značek nyní rozhodují především zákazníci.

2. Příležitost pro inovaci - Přijetí faktu, že zákazníci mají klíčovou roli, může být pro firmy nejen nutností, ale i unikátní příležitostí k inovaci.

3. Práce s kmenem značky - Je důležité rozvíjet a udržovat pevné vztahy s klíčovými zákazníky, kteří se stávají ambasadory značky.

4. Od transakčního prodeje k loajalitě - Cílem je přesunout se od prodeje za nejlepší cenu k vytváření dlouhodobých vztahů s zákazníky, kde cena hraje menší roli.

5. Odlišení značky - Je nezbytné najít způsoby, jak odlišit značku od konkurence, aby byla pro zákazníky atraktivní.

6. Zlepšení zákaznického servisu - Poskytování vynikajícího zákaznického servisu je klíčové pro udržení a rozvoj vztahu se zákazníky.

7. Autenticita ve firemní komunikaci - Pravdivost a autenticita ve veškeré komunikaci zvyšují důvěru a loajalitu zákazníků.

8. Zapojení zákazníků do rozhodování - Zapojení zákazníků do vývoje produktů a služeb může vést k lepšímu pochopení jejich potřeb a přání.

9. Zjednodušení firemní prezentace - Klíčem k úspěchu je učinit značku a její komunikaci co nejjednodušší a nejpřístupnější pro zákazníky.

10. Daň za špatný branding - Vysoké náklady na prodej a marketing jsou často výsledkem nedostatečného branding, což ukazuje na důležitost správného budování značky.