corporate identity – INNOVATION FOOTPRINT

Někteří kolegové z autobusu se brandingu věnují téměř celý svůj profesní život, s některými jsme už “pár log” v různých institucích vytvořili... už víme, čeho se vyvarovat a na čem je důležité si dát opravdu záležet.

Protože už se docela známe, tak už taky víme, na co se kdo u klienta zeptá a že je důležité se nejen dobře ptát, ale taky vědět, kdy se zeptat. A že na konci už by se nikdo ptát neměl, ale že prostřednictvím loga a vizuálního stylu se toho dá o společnosti/produktu říct mnoho i beze slov. 

3

slepé uličky (detailně rozpracované návrhy v koši)

6

měsíců práce

nepočítaně

kafí, Coca-Col, doutníků, cigaret, verzí, konců i začátků

příležitost - výchozí stav

A tak jsme se na chvíli stali dodavatelem i klientem v jednom. Potřebovali jsme všechno, neměli jsme nic. :) Jen novou firmu bez loga a názvu. A než jsme našli tu správnou cestu, která by říkala přesně to, co chceme..tak to trvalo docela dlouho. Na brandu jsme si ale oddiskutovali strategii celé firmy a dělali jsme to opravdu poctivě a (stejně jako všichni naši klienti) za běžícího provozu. Několikrát se nám stalo, že jsme návrh shodili, protože to nebylo úplně ono.

zvolené řešení

Brand jsme chtěli čistý, jasný, minimalistický...s odkazem na společenskou odpovědnost, důrazem na inovativní přístupy a jasnou zprávou, že v projektech necháváme kus sebe, svůj otisk. Takový brand, ze kterého je zřejmé, že my jsme pro klienta pomoc..parta, která hledá odpovědi na ty správné otázky, ale vyniknout musí klient. 
Nebylo to jednoduché, ale máme pocit, že se to podařilo :). Vytvořili jsme si vhodný vizuální styl, který je opravdu náš. Jednoduchý, s čistou minimalistickou grafikou, zajímavým provedením tiskovin a zapamatovatelnou značkou. Styl, který zaznamenáte, ale nebude vás rušit.

výsledky

Ve škatulce "výsledky" asi můžeme uvést logo a vizuální styl. Vznikl manuál a vyrobené už jsou i merkantilní tiskoviny. Na všech merkantiliích vás nejdříve zaujme materiál a kvalitní zpracování, grafickými prvky jsme nehýřili, ale chtěli jsme je použít především inovativně. Dlouho jsme pilovali web – vlajkovou loď našeho brandu (jak vznikal web je na další poměrně dlouhou pohádku, ale tu už vám bude vyprávět někdo jiný). 

Doufám, že je jasné, že “brand” pro nás nejsou jen ty “obrázky”, vizitky a web. Je to vlastně to, co dělá INNOVATION FOOTPRINT tím, čím je. O tom ale více na našem blogu.